Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Vladimir Socor, despre sfârşitul trist al carierei lui Leancă: „Plahotniuc a capturat statul, dar mai întâi a capturat conştiinţe”
Vladimir Plahotniuc a capturat statul Republica Moldova, dar drumul către capturarea statului a trecut prin capturarea conştiinţelor, afirmă analistul politic de la Fundaţia Jamestown şi „Eurasia Daily Monitor”, Vladimir Socor. Un exemplu relevant în acest sens este Iurie Leancă, susţine expertul.

Vladimir Socor a prezentat aseară la Cabinetul din Umbră acţiunile fostului premier care i-au adus un „sfârşit trist carierei sale politice”.

„Eu marchez sfârşitul trist al unei amiciţii de 25 de ani cu Leancă. Dânsul s-a lăsat măgulit. A permis ca însăşi conştiinţa dumisale să fie capturată, ca şi statul, de către Plahotniuc. Când a devenit premier, Leancă i-a exclus din Guvern pe miniştrii Veaceslav Negruţa şi Dorin Recean. Este vorba de miniştrii reformatori, miniştrii care au încercat să pună capăt jafului, care au încercat să facă în aşa fel încât autorităţile internaţionale să monitorizeze activităţile lui Plahotniuc”, a declarat Vladimir Socor.

„După aceea a spus că a fost un simplu premier, dar aceasta nu l-a împiedicat să semneze cedarea Aeroportului Internaţional Chişinău către interese corupte ruseşti. Îmi amintesc interviul la Jurnal TV din 2014, când Leancă a menţionat că „i s-a spus” că această concesiune va fi aranjată cu o companie sud-coreeană. Deci dânsul nici măcar nu citise dosarul”, a adăugat expertul politic.

În continuare, Iurie Leancă a luat proasta decizie de a-l susţine la prezidenţiale pe premierul de atunci al României, Victor Ponta. „Ponta este un personaj plin cu dosare de corupţie. L-a susţinut pe social-democratul Victor Ponta în ciuda recomandărilor insistente ale PPE să n-o facă”, a remarcat Vladimir Socor.

Iurie Leancă a comis-o din nou la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova atunci când s-a încăpăţânat să candideze şi a refuzat să se retragă în favoarea candidatului antioligarhic.

„Leancă a fost somat de mai multe ori să renunţe la candidatura sa la prezidenţialele din 2017, candidatură aranjată de Plahotniuc cu scopul de a şterpeli câteva procente din voturile Maiei Sandu şi ale lui Andrei Năstase. S-a încăpăţânat, a candidat şi a ieşit până la urmă cu 3%. Şi-a pierdut popularitatea chiar şi la Cimişlia, în localitatea sa natală”, a amintit Vladimir Socor.

„Acum Iurie Leancă a sfârşit prin a fi îndepărtat chiar şi de PPE. Partidul înjghebat de Leancă la Chişinău cu această titulatură falsă nu mai are relaţii cu PPE. În loc de aceasta, PPE are acceptat ca membru cu statut de observator PLDM, iar PPDA şi PAS au depus cereri şi cu siguranţă vor fi acceptaţi ca membri cu statut de observator”, a mai spus expertul politic.

sursă: jurnal.md
14.04.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Un tânăr din Leova a făcut 7500 km cu bicicleta până în Portugalia, unde a pornit cu doar 50 euro și 20 de dolari în buzunar
Vladislav Pușnei are 22 ani, este student și se visează medic veterinar. Din toamnă, vrea să facă stagiere la o clinică veterinară, așa că nu a mai stat să aștepte un moment potrivit ca să…
Monica Babuc solicită închiderea a zeci de școli. Lipsesc mii de învățători, pleacă sute de elevi
Numărul elevilor și profesorilor din insitituțiile de învățământ din Republica Moldova este în cădere liberă. Acest lucrul îl demonstrează datele statistice, dar și relatările cetățenilor…
Taie o LĂMÂIE mărunt şi pune-o la congelator! Efectul ei îţi poate salva viaţa!
Lămâile au beneficii uimitoare pentru sănătate. Dacă le congelezi, acestea se sporesc.Potrivit studiilor, coaja lămâiei conţine de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât…
Ţara care nu are niciun râu navigabil, are cele mai multe aeroporturi internaţionale şi 250 de zile însorite pe an
Majoritatea românilor aleg să meargă în vacanţă în această ţară al cărui teritoriu este acoperit în proporţie de 80% de munţi, însă are şi peste 2.000 de insule.Grecia este o ţară…
Atentat în Barcelona. Poliţia catalană: Atacatorii pregăteau „un atac de mai mare anvergură”
Autorii atentatelor de la Barcelona şi Cambrils, comise joi şi soldate cu cel puţin 14 morţi şi 130 de răniţi, pregăteau ”un atac de mai mare anvergură”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt…