Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Alarmant! Anul în care te-ai născut îţi spune cât de predispus eşti la CANCER
Deși rata de incidență a cancerului este mai mică decât cea a bolilor cardiace, iar mortalitatea e inferioară, nu ne putem îndoi de faptul că această afecțiune e cruntul flagel al societății actuale.

Mai grav, cazurile de îmbolnăviri coboară pragul de vârstă la ani tot mai fragezi, ajungând să afecteze chiar și grupele considerate la adăpost până acum!

 

Iar statisticile indică un șir de ani în care riscurile de a face cancer, cu precădere de colon, sunt de patru ori mai mari! Citește mai jos pentru a afla dacă te afli și tu în această companie nefericită!

 

Anul în care te-ai născut poate prezice dacă te vei îmbolnăvi sau nu

 

Cancerul de colon (sau cancerul colorectal) se dezvoltă la nivelul intestinului gros sau al rectului, la început sub forma unor polipi asimptomatici, care pot însă degenera în tumori maligne. Această nemiloasă boală era în trecut asociată cu populația în vârstă, dar ratele de incidență în rândul tinerilor cu vârste între 20 și 29 de ani au crescut cu 3% din 1974. Mai alarmant, în America, unul din zece oameni este diagnosticat cu cancer de colon.

 

Iar specialiștii sunt de părere că persoanele născute în perioada 1980-1995 prezintă cel mai mare pericol în dezvoltarea acestei boli. Este vorba despre millennials, denumiți astfel după schimbarea de mileniu, petrecută în timpul copilăriei sau adolescenței lor târzii.

 

Ce îi face pe oamenii de știință să indice cu degetul tremurător către această perioadă, nefastă din punctul de vedere al îmbolnăvirii de cancer de colon? Există un cumul de factori care stă la baza deciziei lor!

 

Generația născută între 1980-1995 a avut una dintre cele mai nocive alimentații din istoria omenirii. Ascensiunea fast-foodului, sucurile carbogazoase, cerealele pline de zahăr și toate tentațiile dulci ale copilăriei, completate de o tinerețe și chiar maturitate petrecute în compania alimentelor pline de conservanți, a mâncărurilor semipreparate și, din nou, a dozelor nocive de sucuri acidulate.

 

Chiar dacă ai grijă la dieta ta, cu siguranță te-ai înfruptat și tu măcar o dată din alimentele de mai sus! Mai mult, mesele persoanelor născute în această perioadă sunt cel mai adesea sărace în fibre și vitamine. Nu credem că mai e necesar să bifăm ultimul element de legătură, amintind de faptul că o dietă necorespunzătoare afectează, în primul rând, tractul digestiv, incluzând colonul!

 

Multe persoane din această generație sunt obeze sau supraponderale. Printre părinții și bunicii noștri, oamenii cu greutate impresionantă erau o raritate. Da, e adevărat, sărăcia sau penuria de alimente era una dintre cauzele siluetei silfide, dar și viața mai alertă contribuia la dispariția kilogramelor în plus. Din păcate, problemele cu greutatea sunt deja ceva comun în cadrul generației celor mai multora dintre noi.

 

Sedentarismul, atât de periculos. O mare parte dintre cei născuți între 1980-1995 au joburi la birou. Se deplasează cu mașina personală la serviciu, iar seara, în loc să iasă sau să se plimbe prin parc, preferă să se delecteze cu maratoane de seriale fascinante, dar periculoase pentru inimă, și la propriu, și la figurat.

 

Alcoolul și țigările, cei mai buni prieteni. Nu credem că mai e necesar să explicăm acest punct de vedere: cea mai mare parte dintre noi fumăm, iar un pahar de alcool ne este însoțitor în rarele ocazii în care ieșim, dar și în mai frecventele ipostaze când ne lăfăim pe canapea, la televizor.

 

Continuarea citește aici

sursă: divahair.ro
14.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Nu doar vedetă pe Instagram! Mihaela Berdaga a obținut titlul de „cel mai bun absolvent al anului”
La ai săi 19 ani recent împliniți, Mihaela Berdaga e un adevărat model pentru tânăra generație. Pe lângă faptul că este dansatoare și o mare împătimită de fitness, s-a remarcat dintotdeauna…
Familia Jannei Friske s-a întâlnit cu Platon
Membrii familiei Friske l-au văzut pe fiul regretatei artiste în acest weekend. Jurnaliștii susțin că bunicii și nepotul au vorbit în prezența unui psiholog și a un executor judecătoresc.Dmitri…
ProTV Chișinău, obligat să plătească profesoarei din Ungheni 40.000 de lei. CSJ a menținut decizia Curții de Apel
Curtea Supremă de Justiție a menținut ieri decizia Curții de Apel Chișinău prin care postul de televiziune ProTV Chișinău este obligat să achite despăgubiri morale profesoarei de la UngheniTânăra…
Mii de persoane au strâns peste 25.000 de lire sterline pentru omul străzii care a devenit erou în urma atacului din Manchester
Mii de persoane s-au mobilizat pentru a strânge bani pentru omul stăzii devenit erou în urma atacului din Manchester. În cadrul unui interviu, acesta a povestit momentele de groază la care a fost…
Ne așteaptă seri cu muzică și proiecții de filme pe strada pietonală din Chișinău. Detalii!
Timp de patru seri, Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF va anima unul din cele mai noi spații urbane, strada pietonală Eugen Doga, cu muzică bună și documentare de ultimă oră…