Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Alarmant! Anul în care te-ai născut îţi spune cât de predispus eşti la CANCER
Deși rata de incidență a cancerului este mai mică decât cea a bolilor cardiace, iar mortalitatea e inferioară, nu ne putem îndoi de faptul că această afecțiune e cruntul flagel al societății actuale.

Mai grav, cazurile de îmbolnăviri coboară pragul de vârstă la ani tot mai fragezi, ajungând să afecteze chiar și grupele considerate la adăpost până acum!

 

Iar statisticile indică un șir de ani în care riscurile de a face cancer, cu precădere de colon, sunt de patru ori mai mari! Citește mai jos pentru a afla dacă te afli și tu în această companie nefericită!

 

Anul în care te-ai născut poate prezice dacă te vei îmbolnăvi sau nu

 

Cancerul de colon (sau cancerul colorectal) se dezvoltă la nivelul intestinului gros sau al rectului, la început sub forma unor polipi asimptomatici, care pot însă degenera în tumori maligne. Această nemiloasă boală era în trecut asociată cu populația în vârstă, dar ratele de incidență în rândul tinerilor cu vârste între 20 și 29 de ani au crescut cu 3% din 1974. Mai alarmant, în America, unul din zece oameni este diagnosticat cu cancer de colon.

 

Iar specialiștii sunt de părere că persoanele născute în perioada 1980-1995 prezintă cel mai mare pericol în dezvoltarea acestei boli. Este vorba despre millennials, denumiți astfel după schimbarea de mileniu, petrecută în timpul copilăriei sau adolescenței lor târzii.

 

Ce îi face pe oamenii de știință să indice cu degetul tremurător către această perioadă, nefastă din punctul de vedere al îmbolnăvirii de cancer de colon? Există un cumul de factori care stă la baza deciziei lor!

 

Generația născută între 1980-1995 a avut una dintre cele mai nocive alimentații din istoria omenirii. Ascensiunea fast-foodului, sucurile carbogazoase, cerealele pline de zahăr și toate tentațiile dulci ale copilăriei, completate de o tinerețe și chiar maturitate petrecute în compania alimentelor pline de conservanți, a mâncărurilor semipreparate și, din nou, a dozelor nocive de sucuri acidulate.

 

Chiar dacă ai grijă la dieta ta, cu siguranță te-ai înfruptat și tu măcar o dată din alimentele de mai sus! Mai mult, mesele persoanelor născute în această perioadă sunt cel mai adesea sărace în fibre și vitamine. Nu credem că mai e necesar să bifăm ultimul element de legătură, amintind de faptul că o dietă necorespunzătoare afectează, în primul rând, tractul digestiv, incluzând colonul!

 

Multe persoane din această generație sunt obeze sau supraponderale. Printre părinții și bunicii noștri, oamenii cu greutate impresionantă erau o raritate. Da, e adevărat, sărăcia sau penuria de alimente era una dintre cauzele siluetei silfide, dar și viața mai alertă contribuia la dispariția kilogramelor în plus. Din păcate, problemele cu greutatea sunt deja ceva comun în cadrul generației celor mai multora dintre noi.

 

Sedentarismul, atât de periculos. O mare parte dintre cei născuți între 1980-1995 au joburi la birou. Se deplasează cu mașina personală la serviciu, iar seara, în loc să iasă sau să se plimbe prin parc, preferă să se delecteze cu maratoane de seriale fascinante, dar periculoase pentru inimă, și la propriu, și la figurat.

 

Alcoolul și țigările, cei mai buni prieteni. Nu credem că mai e necesar să explicăm acest punct de vedere: cea mai mare parte dintre noi fumăm, iar un pahar de alcool ne este însoțitor în rarele ocazii în care ieșim, dar și în mai frecventele ipostaze când ne lăfăim pe canapea, la televizor.

 

Continuarea citește aici

sursă: divahair.ro
14.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Adevărul despre ficăţeii de pui. Mare atenţie! Dacă nu faci acest lucru devine toxic
14.03.17
Ficatul este o sursă excelentă de fier, în 100 de grame de ficat găsindu-se 7-12 grame de fier. Ficatul este, de asemenea, o sursă foarte bogată de zinc şi seleniu, minerale cu rol important în stimularea imunităţii. Ficatul de pui conţine şi o cantitate mare de vitamina B12....
Alimentul care distruge oasele încet dar sigur. Îl consumăm zilnic
13.03.17
Nu mai este un secret că zahărul poate face cu adevărat rău sănătăţii noastre prin creşterea riscului de obezitate, diabet, stricăciuni la nivelul dinţilor şi boli de inimă. Acesta afectează comportamentul şi dezvoltarea în rândul copiilor, însă, foarte puţine cunosc ...
Cele mai comune greşeli pe care le facem în timp ce mâncăm. Cum apare senzaţia de balonare imediat după masă
12.03.17
Dacă mâncăm prea repede, bem apă sau vorbim mult în timpul mesei vom avea senzaţia de balonare. Şi dacă mestecăm gumă imediat după masă rezultatul este acelaşi.Balonarea apare atunci când în intenstine şi în stomac se acumulează gaze. Apare o senzaţie ne...
Ouă albe sau cafenii. Care este diferenţa între cele două
12.03.17
Cu siguranţă aţi remarcat că, din punct de vedere al gustului, toate ouăle de găină sunt la fel. Nici gălbenuşul nu este diferit în funcţie de culoarea cojii oului.Există touşi o diferenţă foarte mică, spune Tro Bui, de la Universitatea Cornell: ouăle cafenii conţi...
Peştele care îţi distruge sănătatea. Sigur îl consumi şi tu
11.03.17
În clipa când cel obişnuit merge la cumpărături şi are de gând să îşi ia un peşte, primul lucru care îi vine în minte e pangasiul. E ieftin, nu are oase şi nici nu prea are gust şi miros pregnant de peşte.Nu e de mirare, deci, că galantarele cu heringi, crapi, hamsii, ma...
Fii alături de noi!
Top