Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Alarmant! Anul în care te-ai născut îţi spune cât de predispus eşti la CANCER
Deși rata de incidență a cancerului este mai mică decât cea a bolilor cardiace, iar mortalitatea e inferioară, nu ne putem îndoi de faptul că această afecțiune e cruntul flagel al societății actuale.

Mai grav, cazurile de îmbolnăviri coboară pragul de vârstă la ani tot mai fragezi, ajungând să afecteze chiar și grupele considerate la adăpost până acum!

 

Iar statisticile indică un șir de ani în care riscurile de a face cancer, cu precădere de colon, sunt de patru ori mai mari! Citește mai jos pentru a afla dacă te afli și tu în această companie nefericită!

 

Anul în care te-ai născut poate prezice dacă te vei îmbolnăvi sau nu

 

Cancerul de colon (sau cancerul colorectal) se dezvoltă la nivelul intestinului gros sau al rectului, la început sub forma unor polipi asimptomatici, care pot însă degenera în tumori maligne. Această nemiloasă boală era în trecut asociată cu populația în vârstă, dar ratele de incidență în rândul tinerilor cu vârste între 20 și 29 de ani au crescut cu 3% din 1974. Mai alarmant, în America, unul din zece oameni este diagnosticat cu cancer de colon.

 

Iar specialiștii sunt de părere că persoanele născute în perioada 1980-1995 prezintă cel mai mare pericol în dezvoltarea acestei boli. Este vorba despre millennials, denumiți astfel după schimbarea de mileniu, petrecută în timpul copilăriei sau adolescenței lor târzii.

 

Ce îi face pe oamenii de știință să indice cu degetul tremurător către această perioadă, nefastă din punctul de vedere al îmbolnăvirii de cancer de colon? Există un cumul de factori care stă la baza deciziei lor!

 

Generația născută între 1980-1995 a avut una dintre cele mai nocive alimentații din istoria omenirii. Ascensiunea fast-foodului, sucurile carbogazoase, cerealele pline de zahăr și toate tentațiile dulci ale copilăriei, completate de o tinerețe și chiar maturitate petrecute în compania alimentelor pline de conservanți, a mâncărurilor semipreparate și, din nou, a dozelor nocive de sucuri acidulate.

 

Chiar dacă ai grijă la dieta ta, cu siguranță te-ai înfruptat și tu măcar o dată din alimentele de mai sus! Mai mult, mesele persoanelor născute în această perioadă sunt cel mai adesea sărace în fibre și vitamine. Nu credem că mai e necesar să bifăm ultimul element de legătură, amintind de faptul că o dietă necorespunzătoare afectează, în primul rând, tractul digestiv, incluzând colonul!

 

Multe persoane din această generație sunt obeze sau supraponderale. Printre părinții și bunicii noștri, oamenii cu greutate impresionantă erau o raritate. Da, e adevărat, sărăcia sau penuria de alimente era una dintre cauzele siluetei silfide, dar și viața mai alertă contribuia la dispariția kilogramelor în plus. Din păcate, problemele cu greutatea sunt deja ceva comun în cadrul generației celor mai multora dintre noi.

 

Sedentarismul, atât de periculos. O mare parte dintre cei născuți între 1980-1995 au joburi la birou. Se deplasează cu mașina personală la serviciu, iar seara, în loc să iasă sau să se plimbe prin parc, preferă să se delecteze cu maratoane de seriale fascinante, dar periculoase pentru inimă, și la propriu, și la figurat.

 

Alcoolul și țigările, cei mai buni prieteni. Nu credem că mai e necesar să explicăm acest punct de vedere: cea mai mare parte dintre noi fumăm, iar un pahar de alcool ne este însoțitor în rarele ocazii în care ieșim, dar și în mai frecventele ipostaze când ne lăfăim pe canapea, la televizor.

 

Continuarea citește aici

sursă: divahair.ro
14.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Pasiunile erotice ale Mariei Tereza. Cât era de obsedată de sex şi adevărul despre legenda că a murit zdrobită de un armăsar în călduri
Maria Tereza, femeia care a condus vreme de 40 de ani Sfântul Imperiu Roman, este considerată una dintre minţile cele mai luminate din istoria liderilor influenţi ai lumii. În acelaşi timp, stilul…
Oferta COLOSALA pentru Gica Hagi! Este chemat la o echipa cu 5 Ligi ale Campionilor! Ce club vrea sa-l aduca
Unul dintre cele mai mari cluburi din Africa il doreste pe Gica Hagi.Campion cu FC Viitorul, Gica Hagi nu duce lipsa de oferte. Dupa ce a fost dorit in Turcia in aceasta vara, Hagi a mai primit o oferta…
Ponderea pufului de păpădie
Lent şi alene, adică în ritmurile estivale fireşti, continuă polemica în jurul necesităţii sau inadmisibilităţii modificării de a băga buletinul de vot în urnă. Reprezentanţii puterii…
VIDEO: „Despacito” pe ritmuri „sforăito”. O femeie și-a filmat soțul timp de patru ani și a creat un remix
Se pare că o femei din Peru a găsit o metodă inedită de a se amuza pe seama sforăitului soțului său. Doamna a filmat sforăitul soțului său timp de patru ani, iar apoi l-a așezat pe ritmurile…
FOTO: A spart o mașină ca să salveze bebelușul din ea. Imediat, și-a dat seama ce greșeală a făcut
Un polițist a văzut un bebeluș închis într-o mașină parcată la soare, pe caniculă. N-a stat deloc pe gânduri și a spart geamul autoturismului pentru a-l salva. Imediat, însă, și-a…