Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Alimentele care îţi atacă ficatul aşa cum o face alcoolul
O functionare a ficatului ne permite sa avem un corp liber de toxine, deoarece este responsabil pentru curatarea sangelui si transforma mancarea in energie.

Prin urmare, este vital pentru a preveni bolile de ficat. Un regim alimentar nesanatos favorizeaza dezvoltarea de boli de ficat cum ar fi hepatita, ciroza, ficat gras si cancer. Unele dintre alimentele care afecteaza modul de functionare a ficatului sunt:

 

1. Produse bogate in cholesterol, acestea au un risc ridicat de a provoca boli de ficat, cum ar fi carnea rosie, creveti si galbenus de ou. Clinica Mayo recomanda reducerea consumului de produse de origine animala si sa va comutati la legume, fructe si cereale integrale.

 

2. Alimente grase, acestea sunt bogate in calorii si creste nivelurile de trigliceride care dauneaza direct ficatului. Reduceti consumul de untura, unt, smantana, piele de pui, sosuri cremoase si maioneza.

 

3. Fast food, acest tip de alimente este un amestec de sodiu si calorii, astfel incat consumul excesiv creeaza o acumulare de grasime in ficat, care contribuie la afectarea ficatului.

 

4. Zahar – consumul de bauturi racoritoare, bomboane, siropuri si deserturi sunt un factor de risc pentru a detona boli cum ar fi fibroza hepatica.

 

5. Specialistii din Clinica Mayo spun ca dietele bogate in proteine creste functia hepatica, deoarece ar trebui sa elimine toxinele care se formeaza atunci cand proteina este digerata, si favorizeaza dezvoltarea de ciroza sau cancer la ficat.

 

6. Consumul de sare in exces creste tensiunea arteriala si creste riscul de ficat gras. Cititi etichetele produselor si verificati cantitatea de sodium, reduceti consumul de alimente procesate, cum ar fi sunca, carnati si alimente.

 

7. Bauturi alcoolice – atunci cand ficatul are proceseaza o multime de alcool, functiile normale ale ficatului sunt intrerupte, ceea ce duce la un dezechilibru chimic si distrugerea celulelor hepatice si poate duce la ficat gras, hepatita sau ciroza.

 

In afara de grija pe care trebuie sa aveti de alimentele pe care le includeti in dieta pentru a preveni bolile de ficat, ar trebui sa faceti activitate fizica, sa va vaccinati impotriva hepatitei, sa consumati numai medicamentele prescrise de medicul dumneavoastra si sa va spalati pe maini dupa folosirea toaletei.

sursă: bewoman.ro
28.02.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top