Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Atenție! 18 branduri de rujuri pe care să le eviți. Sunt pline de metale grele și pot cauza cancer
Companiile care fabrică produse de machiaj înregistreaza venituri de miliarde de dolari în fiecare an. Apar zeci de produse noi, însă, cel puțin, guvernul american nu impune obligativitatea testelor, pentru aceste produse, înainte de a ajunge pe rafturi. Suntem tentați să evităm substanțele toxice conținute în alimente, băuturi și produse de curățare domestice. Însă, ce pericol ascund produsele de machiaj?

Persoanele care utilizează regulat produse de makeup, ar trebui să manifeste precauție și să opteze pentru branduri sigure, verificate, care contin ingrediente cât mai naturale, inofensive.

 

O asociație de protecție a mediului din Canada, ,,Canada-based Environmental Defense” a testat 49 de articole de machiaj, într-un raport intitulat „Hazard Metal Heavy: Riscurile de sănătate ale metalelor grele, ascunse în produsele de machiaj”.

 

Au testat 5 fonduri de ten, 4 pudre cosmetice, 5 mărci de bronzuri artficiale, 7 tipuri de mascara, 2 feluri de corector pentru pleoape, 14 umbre pentru ochi, 8 rujuri și luciuri pentru buze.

 

Cercetătorii au descoperit o contaminare gravă cu metale grele în aproape toate produsele. Din produsele testate, 96% conțin plumb, 90% conțin beriliu și 61% conține taliu. De asemenea, au constatat că 51% conține cadmiu, în timp ce 20% conține arsen.

 

Majoritatea produselor conțin în medie patru din cele opt metale testate. Fecare produs conținea în medie două din cele patru metale cele mai periculoase: arsenic, cadmiu, plumb și mercur. Aceste metale sunt cunoscute a fi toxice și pot provoca multe probleme grave de sănătate.

 

Acum câțiva ani, un raport al FDA a enumerat 400 de rujuri diferite care conțineau urme de plumb. Nivelurile erau scăzute, însă plumbul se adună în organism în timp, iar rujul conținând plumb, aplicat de mai multe ori pe zi, în fiecare zi, poate cumula niveluri semnificative de expunere, care cresc riscul de cancer.

 

În studiul din Canada, 51% dintre produsele testate conțineau cadmiu, un material carcinogen cunoscut, care poate cauza cancer de sân. Multe dintre aceste metale nu cauzează imediat probleme grave de sănătate. Folosite consistent și în mod regulat, acestea pot crește riscul de cancer, tulburări reproductive și multe alte probleme de sănătate. Potrivit davidwolfe.com, aceste rujuri trebuie să le eviți cu orice preț:

 

Maybelline Color Sensational (125 Pink Petal), 2. L’Oreal Color Riche (410 vulcanic), 3. NARS Semi-Matte (1005 Red Lizard), 4. CoverGirl Queen Collection Vibrant Hues (580 Ruby Remix) 5. L’Oreal Colorful Riche (165 cenusiu roz), 7. L’Oreal intensiv de hidratare Lipcolor (748 Heroic), 8. CoverGirl Continuous Color (025 cald Brun), 9. Maybelline Color Sensation (475 Mauve Me), 10. Lipstick Stargazer (103c), 11. Revlon Matte (Imaginea 009 Fabulos), 12. Sonia Kashuk Luxury Color Lip (27 Mauvey), 13. Avon Beyond Color (558 Mad for Mauve), 14. L’Oreal Endless (530 Mauve Amour), 15. Revlon ColorStay (375 Ripened Red), 16. Burt’s Bees Lip Shimmer (Toffee), 17. Revlon Super Lustrous Peal (631 luminos roz), 18. Revlon Super Lustro Peal (643 Satin Prun).

sursă: unica.md
04.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Te dai cu ruj roșu? Semnificația inconștientă a gestului. Bărbații pică ușor în plasă
04.05.17
Rujul este un instrument de seducție folosit cu plăcere de femei. Este utilizat de mii de ani pentru a atrage atenția sexului opus.Antropologii sunt de părere că femeile folosesc aceste cosmetice pentru a simula starea corpului din momentul orgasmului. Buzele sunt asociate cu l...
Versiune despre arestările reprezentanților PL: Plahotniuc a început să piardă controlul asupra statului capturat. Nu va fi sistem uninominal și nici mixt!
04.05.17
Arestările de săptămâna trecută nu ar avea nimic cu aprobarea în Parlament a sistemului uninominal, iar Vlad Plahotniuc a început să piardă controlul asupra statului capturat. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de vicepreședintele Mișcării Populare „Antima...
Bautura care iti distruge tiroida si care se afla in stransa legatura cu cancerul mamar
01.05.17
Multe persoane au inceput sa bea lapte de soia in locul laptelui de provenienta animala in incercarea de a-si imbunatati sanatatea.Acest lapte nu contine lactoza, asa ca veganii, persoane care evita lactatele, iar cei care sufera de intoleranta la lactoza, il prefera pe cel de soia. Lapt...
Cercetatorii au decis: e sanatos sa te scobesti in nas si sa bagi in gura. Bolile periculoase de care te scapa mucozitatile
30.04.17
Dupa cum bine stim, orice copil se scobeste zilnic in nas si apoi isi baga degetele in gura. Sigur ai facut-o si tu, dar acum refuzi sa te mai gandesti la asa ceva. Dar aparent mucii sunt benefici pentru sanatate deoarece contin bacterii bune.   Fiecare parinte isi invata copilul ...
Mâncarea care te oboseşte. Top 3 alimente care te lasă fără energie
30.04.17
Nu de mult ori în loc să ne simţim plini de energie după masă, senzaţia este una de prea plin şi oboseală, aşa că în loc să fim activi, parcă ne-ar prinde bine o siestă. Dacă nu avem vreo suferinţă cronică, singura explicaţie pentru această stare este mâncarea.Aşada...
Fii alături de noi!
Top