Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Ce este de fapt LEUȘTEANUL! Îl vei mai consuma?
Leușteanul poate fi folosit atât la gătit, cât și în scop medical. Iată cât este de benefic.

Leușteanul (Levisticum officinalis), denumit popular și buruiana de lungoare, leoștean, libistoc, lustrean sau pascanat, este o plantă erbacee, perenă, aromatică, originară din bazinul mediteranean. În scop medicinal se folosesc de la el atât frunzele și rădăcinile, cât și semințele. Se poate consuma crud, în salate, ca și condiment în mâncăruri și sub forma de ceai, suc și decoct. Iată câteva beneficii ale leușteanului:

 

1. Infuzia micșoreaza tensiunea arterială
Ceaiul din leuștean, preparat dintr-o lingură cu planăa proaspătă sau uscată, lăsată la infuzat zece minute în 250 ml de apă fierbinte, este diuretic, îmbunătățește activitatea rinichilor, este indicat în curele de slăbit, în tulburări digestive ăi în afecțiuni ale glandelor salivare. De asemenea, normalizează scaunele, este bun contra gazelor, stimulează fluxul menstrual, elimină urina și expectorațiile în caz de catar bronșic. Infuzia de leuștean are o acțiune benefică și în edeme cardiace și scade tensiunea arterială. Se pot consuma trei-patru căni de ceai pe zi.

 

2. Rădăcina, un excelent sedativ. Decoctul din rădăcină se utilizează în tratarea a numeroase afecțiuni, precum cele urinare, în pielonefrită, gută, reumatism, anemii, ca sedativ în stări de nervozitate, în migrenă și în pneumonii. Se prepară dintr-o rădăcină care se fierbe în 500 ml de apă, timp de 20-30 de minute. Se consumă la temperatura camerei, de-a lungul unei zile.
Fiertura din semințe de leuștean (o lingurță cu semințe măcinate se dau în clocot în 250 ml apă, timp de cinci minute) este eficientă în durerile abdominale, stomacale și în cazurile în care întârzie menstruația.

 

3. Sucul de leuștean contra anorexiei. Pentru un aport de vitamine, util în special în anorexie, este recomandat sucul de leuștean, obținut prin pasarea a câteva legături de plantă. De asemenea, consumând frunze proaspete, puteți preveni răceala și gripa și, totodată, veți scăpa și de balonare.

 

4.Piele sănătoasă. S-a observat că leușteanul poate calma sau reduce edemul cutanat. Astfel, poate fi folosit în tratarea unor afecțiuni ale pielii precum psoriazis, dermatita și acnee. Se pot aplica frunzele direct pe zona afectată sau se poate face unguent din leuștean uscat.

 

5.Îmbunătățește menstruația.
Leușteanul este des folosit în ameliorarea unor simptome menstruale, cum sunt crampele și balonarea. Se pare că beneficiile pe care le poate oferi în această perioadă a lunii se datorează în mare parte densității sale nutritive.

 

6.Previne formarea pietrelor la rinichi. Un factor esențial în prevenirea formării pietrelor la rinichi este consumul mare de apă. Leușteanul este ceea ce se numește aquaretic. Promovează diureza apei în corp și urinarea fără pierderea de electroliți.

sursă: zumi.md
12.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Adevarul crud despre statul pe scaun. Trebuie sa-l afli si tu!
09.05.17
Relaxarea este adesea obtinuta cand te asezi. Problema este ca daca esti sedentar si petreci multe ore stand pe un scaun esti pasibil de moarte inceata. Statul excesiv poate duce la probleme legate de postura, sanatate cardiovasculara precara si probleme cu somnul din cauza dezechilibrul...
De ce bărbaţii acumulează grăsime în zona burţii? Explicaţia te va uimi
09.05.17
Atunci când un bărbat se îngraşă, majoritatea grăsimii se acumulează în jurul abdomenului. Atunci când bărbaţii tind să mănânce excesiv fără să realizeze exerciţii fizice, burtă îşi măreşte volumul.Deşi bărbaţii acumulează grăsime cel mai frecvent în jur...
Și-a dorit un tatuaj temporar special și s-a ars…la propriu. Aveți mare grijă atunci când decideți să vă faceți desene cu henna!
09.05.17
Sophie Akis are 22 de ani și este din Marea Britanie. A fost ademenită de un meșter din Agadir, Maroc, să îi facă desene cu henna pe mâini. Sophie se afla acolo la odihnă, cu familia. Serviciul ar fi costat-o doar 4 lire sterline.Sophie va avea de-acum încolo cicatrici enor...
Ce este de fapt LEUȘTEANUL! Îl vei mai consuma?
08.05.17
Leușteanul poate fi folosit atât la gătit, cât și în scop medical. Iată cât este de benefic.Leușteanul (Levisticum officinalis), denumit popular și buruiana de lungoare, leoștean, libistoc, lustrean sau pascanat, este o plantă erbacee, perenă, aromatică, originară din bazi...
Niciodată nu țineți orhideele acasă! Pericolul ascuns din spatele frumuseții
08.05.17
Se pare că toate sau aproape toate femeile adoră orhideele.Sînt frumoase, într-adevăr, dar este o idee proastă să le creșteți la domiciliu. Cel puțin, potrivit experților Feng Shui.   Orhideea  este o plantă epifit. Asta înseamnă că folosește al...
Fii alături de noi!
Top