Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Ce nu ţi-a spus nimeni despre efectul Nocebo! Forţa sugestiei negative este devastatoare!
Este incredibil cât de mult poate fi influenţat subconştientul nostru de forţa sugestiei. Si intrucât mintea subconştientã este cea care controleazã corpul nostru şi intreaga viaţã, prin intermediul sugestiei putem avea parte de o mulţime de intâmplãri – unele plãcute, altele extrem de neplãcute.

Multã lume a auzit de efectul placebo. In cadrul unui experiment medical, ţi se dã un medicament despre care ţi se spune cã este foarte eficient – de pildã ca pansament gastric. Din 100 de voluntari pe care se testeazã medicamentul, aproximativ 50 constatã intr-adevãr cã au scãpat de durerea de stomac. Dar – surprizã ! Aşa-zisul medicament este de fapt o bobiţã de zahãr acoperitã de un inveliş albastru. El nu conţine nimic altceva decât zahãr. Si atunci, ce anume i-a vindecat pe cei 50 de voluntari?

 

Forţa sugestiei. Li s-a spus cã se vor face bine, au fost convinşi cã se vor face bine şi s-au fãcut bine. In fapt, subconştientul lor a fost convins de eficienţa medicamentului şi a dat organismului comenzile necesare pentru a se face bine.

 

Tot ceea ce mintea noastrã crede, poate realiza.

 

Mult mai puţini au auzit de efectul nocebo. In cadrul unui experiment similar, ţi se dã o pastilã despre care eşti avertizat cã iţi va face rãu – de pildã crampe stomacale. De data aceasta, numãrul celor ce se plâng de dureri la stomac este insã de 90! Evident era aceeaşi pastilã inofensivã de zahãr. Se constatã insã cã forţa sugestiei negative este mult mai mare decât a sugestiei pozitive.

 

Lucrul acesta trebuie sã ne dea de gândit.

 

Suntem expuşi zilnic, orã de orã, unei adevãrate avalanşe de mesaje negative, in primul rând prin presã. Inundaţii, cutremure, avioane prãbuşite, crime, violuri, preţuri care cresc, bârfe rãutãcioase ale colegilor, accidente de maşinã; etc etc.

 

Aceste mesaje cu puternicã valoare emoţionalã lucreazã fãrã sã ne dãm seama asupra subconştientului nostru. Iar rezultatul este cã ne merge prost fãrã sã ştim de ce. Suntem deprimaţi, ne pierdem increderea intr-o viaţã mai bunã, ne aşteptãm sã ni se intâmple ce e mai rãu. Si, de obicei, la ce te aştepţi, aşa se intãmplã. Dãm vina pe ursitã, pe guvern, pe socri , pe colegi, fãrã sã observãm cã, de fapt rãul este in noi. Cã l-am lãsat sã pãtrundã in mintea noastrã ori de câte ori a vrut, fãrã sã realizãm cã trãim in casã cu un duşman.

 

Gata ! Puneţi piciorul in prag! Incepând de astãzi inchideţi uşile pentru aceşti musafri periculoşi.

 

Evitaţi sã mai urmãriţi jurnalele cu ştiri negative. Schimbaţi postul pe altceva. In fond aveţi 25 -30 -40 de canale prin firma de cablu. Urmãriţi emisiunile educative şi cele care sã vã refacã starea optimistã. Muzicã, divertisment, comedii….

 

Evitaţi persoanele negative, cele care permanent se vaietã, criticã şi condamnã. Dacã aşa sunt colegii de serviciu sau, mai rãu, şeful dumneavoastrã, gândiţi-vã foarte serios sã vã cãutaţi un alt loc de muncã. Altfel, rãmânând alãturi de ei, riscaţi sã vã condamnaţi la o viaţã de eşec şi frustrare.

 

Asociaţi-vã cu persoane pozitive, optimiste, orientate spre succes. Dacã vreţi sã aveţi o viaţã de succes, trebuie sã staţi cãt mai mult in preajma unor oameni de succes. Invãţaţi de la ei, gândiţi ca ei, acţionaţi ca ei.

 

Folosiţi permanent forţa sugestiei pozitive citind cãrţi motivaţionale sau biografii ale oamenilor de succes, ascultând casete şi CD-uri motivaţionale, participând la cursuri şi seminarii despre succes, urmãrind emisiuni radio şi Tv cu oameni de succes.

 

Pe scurt, folosiţi la maximum forţa sugestiei pozitive şi reduceţi la minim forţa sugestiei negative.

 

Preluaţi controlul tuturor elementelor de sugestie din preajma dumneavoastrã şi folosiţi-le pentru a vã atinge obiectivele.

 

Vã sugerez un mic exerciţiu pe care sã-l faceţi zilnic. Timp de douã sãptãmâni:
1) nu vã mai plângeţi de nimic, nici in sinea dumneavoastrã, nici faţã de alţii
2) nu mai urmãriţi jurnalele de ştiri la televizor
3) nu ascultaţi vãicãrelile celor din preajmã, cereţi-le sã schimbe subiectul. Dacã aveţi rãbdarea sã faceţi acest exerciţiu, veţi observa cã perspectiva asupra vieţii vi se va schimba.”

17.02.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Noi reguli pentru eliberarea certificatelor medicale. Iată ce trebuie să știi
16.02.17
Părinții care îngrijesc de copii cu nevoi speciale sau afecțiuni oncologice vor beneficia de concedii medicale până când aceștia vor împlini vârsta de 18 ani. Reglementarea a fost aprobată miercuri în cadrul ședinței Guvernului.Până în prezent, certificatele me...
Semnele care îţi arată că ai probleme cu ficatul
16.02.17
Este probabil organul cu cele mai multe și mai diversificate funcții din organismul uman. Ficatul filtrează și purifică sângele, produce bilă, produce colesterol și proteine speciale și convertește excesul de glucoză în glicogen. Atunci când nu mai funcționează cum trebuie...
Băutura care te distruge din interior. Tu o consumi?
15.02.17
Tot mai mulţi oameni din ţările civilizate consumă cantităţi impresionante de băuturi carbogazoase. Însă noi informaţii demonstrează cât de nocive sunt aceste lichide. Iată ce efecte au băuturile carbogazoase asupra organismului.Cresterea in greutate   Bauturile carb...
Cînd trebuie făcut controlul greutăţii şi cum se explică kilogramele în plus de la o zi la alta
14.02.17
Te-ai cîntărit în timpul zilei? Ai făcut-o inutil!Cântăritul în cursul zilei este inutil pentru că nu arată adevărata greutate pe care o avem, atrag atenţia medicii nutriţionişti.  Mai ales dacă facem acest lucru seara, când suntem cu un kilogram mai gr...
Remediul secret care te scapă de sforăit! Puţină lume îl ştie!
14.02.17
Atunci cand o persoana sforaie, ii afecteaza mai mult pe cei din jur. Probabul este familiarizata cu problema daca partenerul tau sforaie in mod constant. Deviaţia de sept, alcoolul, obezitatea şi oboseala sunt printre cele mai comune cauze ale sforăitului. Excesul de mucus din nas ş...
Fii alături de noi!
Top