Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Și-a dorit un tatuaj temporar special și s-a ars…la propriu. Aveți mare grijă atunci când decideți să vă faceți desene cu henna!
Sophie Akis are 22 de ani și este din Marea Britanie. A fost ademenită de un meșter din Agadir, Maroc, să îi facă desene cu henna pe mâini. Sophie se afla acolo la odihnă, cu familia. Serviciul ar fi costat-o doar 4 lire sterline.

Sophie va avea de-acum încolo cicatrici enorme. Cum de s-a transformat un tatuaj temporar și inofensiv într-o armă chimică? Henna adevărată, care nu prezintă pericol pentru sănătate, are culoarea oranj, mai rar roșietică. Pentru obținerea culorii negre, în pastă se adaugă de cele mai multe ori parafenilendiamin- un ingredient chimic agresiv, folosirea căruia în cosmetologie este legală, dar se cere dozare strictă.

 

Pe meșterii de stradă, desigur, asemenea detalii nu îi interesează.  Turișii și artiștii care lucrează cu henna sunt avertizați să nu cumpere și să nu utilizeze henna neagră, tocmai pentru a reduce riscul de a cauza arsuri și cicatrici pentru toată viața.

sursă: ea.md
09.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top