Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Motivele pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii
Cercetătorii au aflat motivele pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii. În ciuda predispoziţiei pentru dezvoltarea unor boli grave, acestea reuşesc să-şi prelungească viaţa prin natura şi alegerile lor.

Femeile se confruntă cu un nivel mai mare de stres, cu mai multe boli cronice, depresie, anxietate, fiind mai susceptibile să devină victime ale violenţei. Câştigă mai puţin, iar în multe ţări nici măcar nu au aceleaşi drepturi ca bărbaţii. În ciuda inegalităţilor sexuale, acestea trăiesc mai mult decât bărbaţii, scrie businessinsider.com Aşadar, de ce au femeile o mai mare speranţă de viaţă?

 

Diferenţele biologice

Femeile au avantaje biologice care le permit să trăiască mai mult. De exemplu, estrogenii poduşi de organismul acestora scad densitatea lipoproteinelor colesterolului, reducând riscul cardiovascular. Testosteronul, pe de altă parte, creşte concentraţiile sanguine ale colesterolului rău şi scade nivelul de colesterol bun.

 

Acest lucru supune bărbaţii la un risc mai mare de hipertensiune arterială, boli de inimă şi accident vascular cerebral. Când vine vorba de boli cronice, femeile tind să dezvolte mai multe dintre acestea. Dar, există o diferenţă notabilă în această privinţă.

 

Bărbaţii şi femeile au diferite tipuri de boli cronice. În timp ce sexul tare este predispus la boli ce le pot fi fatale, femeiele dezvoltă boli mai uşor de tratat.

 

Femeile acordă mai multă atenţie sănătăţii

Studiile au arătat că, în general, femeile sunt mai conştiincioase în ceea ce priveşte întreţinerea stării de sănătate, dând o mai mare importanţă simptomelor, atunci când acestea apar. Pe de altă parte, bărbaţii întârzie iniţierea tratamentului de orice fel, fiind mai reticienţi în această privinţă. Mulţi bărbaţi deprind comportamente riscante şi nesănătoase, neacordând atenţia cuvenită stării de sănătate.

 

Comportamente riscante

Aici pot fi incluse diferite exemple, de la percepţia cu privire la riscul provocat de fumat şi până la atacurile teroriste. Printre pietoni, bărbaţii încalcă mai multe reguli rutiere decât femeile. La fel şi în timpul şofatului. Acest lucru se datorează, în mare parte, asumării mai multor riscuri pentru bărbaţi, subestimarea riscului şi impulsivităţii. Consumul de substanţe periculoase este, de asemenea, mai frecvent în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor. Indiferent că vorbim de alcool sau droguri.

 

Sinucideri

În majoritatea ţărilor, bărbaţii sunt mai predispuşi la gesturi de sinucidere decât femiele. Unul dintre motivele din spatele ratei crescute de suicid în rândul bărbaţilor este procentul ridicat al tulburărilor psihice precum şi îngrijirea precară a sănătăţii mintale. De obicei, atunci când bărbaţii se confruntă cu stres, ei au un risc mai mare de a dezvolta probleme de sănatate mintală, cum ar fi depresia, pentru că ei nu vorbesc despre emoţiile lor şi ei nu caută ajutor de specialitate.  

sursă: adevarul.ro
15.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top