Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Oficial: Candidata respinsă anterior de Parlament, devine membru al Curții de Conturi
Ieri, 17 martie 2017, în Monitorul Oficial al R. Moldova, Nr. 78-84 (6001-6007), a fost publicată Hotărârea Parlamentului privind numirea în funcția de membru al Curții de Conturi a Violetei Andrieș, pe un termen de cinci ani. Astfel, Andrieș a devenit cel de-al șaptelea membru al CCRM.

Candidatura acesteia a fost înaintată Parlamentului de către președintele Curții, Veaceslav Untilă, printr-un demers semnat la începutul lunii  februarie curent.  Andrieș a fost propusă atunci  a doua oară Parlamentului pentru numire în această funcție. În decembrie 2016, Veaceslav Untilă a înaintat deputaților două candidaturi, Violeta Andrieș și Andrei Munteanu, pentru cele două posturi vacante. În timp ce ultimul a întrunit voturile deputaților, Andrieș a fost respinsă.

 

Violeta Andrieș are studii în economie. Din 2011 ocupă funcția de șefă a Direcției audit performanță din cadrul Direcției generale auditul gestiunii economice corporative, tehnologiilor informaționale și autorităților de reglementare a Curții de Conturi a R. Moldova. Între 2007-2011 a fost manager al firmei de audit „DIVERS AUDIT” SRL, cu sediul pe bl. Mircea cel Bătrân 1, pe care a fondat-o în octombrie 2007.

 

Astăzi, fondator și administrator al SRL-ului  este Vitalie Vrâncean, fiul Violetei Andrieș. Până în 2007, candidata la funcția de membru CCRM a fost director financiar al „Favorabil SA”, la care, potrivit ultimei declarații de avere, cea pentru 2015, deține o cotă de participare de 0,24% , iar soțul său – 0,34%, și care este înregistrată la aceeași adresă ca și „DIVERS AUDIT” SRL.

 

În 2015, familia Andrieș a avut un buget de circa 123 640 de lei, format în mare parte din salariul său de la Curtea de Conturi, 106 165 de lei. Violeta Andrieș declară că soțul său a obținut un  venit salarial de numai 12 384, fiind unic fondator și administrator al firmei „Alinvita-Com” SRL. SRL-ul este înregistrat, la fel, pe bl. Mircea cel Bătrân 1 și desfășoară activități de contabilitate.

 

Continuarea citește aici

sursă: zdg.md
18.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top