Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Reguli de bază pentru a nu ne îmbolnăvi de la aerul condiţionat: Sfatul medicului
În zilele caniculare, aerul condiţionat este o necesitate, fiind cea mai eficientă metodă pentru a ne răcori. Cu toate acestea, medicii atrag atenţia şi recomandă folosirea cu măsură a aparatelor de răcire a aerului, pentru a nu ne pune sănătatea în pericol.

Potrivit medicului urgentist Tudor Ciuhodaru, atunci când folosim aerul condiţionat, beneficiile sunt maxime atunci când asigură în încăperi o temperatură cuprinsă între 21 şi 24 de grade, la o umiditate de 60-70%.

 

Expunerea prelungită la aerul rece poate favoriza o serie de simptome, precum: durere în gât, strănut, nas înfundat şi durere de cap. 

 

Pentru a nu vă îmbolnăvi, medicul Ciuhodaru ne recomandă să respectăm respectaţi 6 reguli simple atunci când utilizăm aparatele de aer condiţionat:  

 

1. Reglaţi aparatele la 22-24 C. (evitaţi variaţiile mari de temperatură).

 

2. Fluxul de aer trebuie să nu fie îndreptat spre persoane. La serviciu, aerul nu trebuie să bată către birouri, iar acasă, acesta nu trebuie direcţionat către canapele, fotolii sau pat. 

 

3. Răcirea trebuie să fie indirectă.

 

4. Utilizaţile intermitent. Pe parcursul zilei, aparatul de aer condiţionat ar trebui să funcţioneze în reprize de câte 15 minute, la intervale de două ore.

 

5. Nu le lăsaţi deschise pe durata nopţii.

 

6. Filtrele trebuie curăţate periodic.  

 

”Fluxul de aer poate vehicula praf, bacterii sau ciuperci, cu risc important de infecţii respiratorii, oculare şi alergii. 

 

Folosirea a excesivă sau necorespunzătoare vă supune organismul unui stres adapatativ continuu, usucă mucoasele şi poate duce la declanşarea sau agravarea unor afecţiuni prin variaţiile termice. 

 

Mai mulţi pacienţi au avut deja nevoie de asistenţă medicală după ce au folosit aceste aparate acasă, la muncă sau în maşină.

 

Unii chiar le-au lăsat să funcţioneze toată noaptea, în dormitor, aşa că de dimineaţa au ajuns la spital cu nevralgii sau afecţiuni respiratorii acute”, precizează medicul Tudor Ciuhodaru. 

 

Specialiştii atrag atenţia că, în multe cazuri, sensibilitatea crescută a unor persoane şi răcelile frecvente pe timp de vară sunt favorizate de expunerea la aerul condiţionat.

 

Explicaţia este că persoanele obişnuite să stea în încăperi cu aer răcit artificial îşi pierd capacitatea de a se adapta la temperaturile verii.

 

Din acest motiv, ele transpiră abundent când se află afară, iar când intră în încăperile răcoroase, corpul lor reacţionează ca şi când ar sta în frig.

 

Fenomenul favorizează apariţia virozelor, iar în cazurile grave determină chiar declanşarea pneumoniilor.

sursă: adevarul.ro
12.07.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Mare atenţie atunci când consumaţi porumb fiert! Culturile modificate genetic pot infecta oamenii
12.07.17
Într-un studiu publicat de Public Library of Science (Plos), cercetătorii au subliniat fapul că există suficiente dovezi că fragmentele de ADN derivate transportă gene complete, care pot intra în sistemul circulator printr-un mecansim necunoscut. Într-o probă de sânge...
Care este cel mai toxic aliment din lume pe care îl consumă foarte mulți dintre noi
10.07.17
Faptul că somonul crescut în condiţii artificiale ar putea fi lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului nu mai este o noutate. Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbati...
De ce îţi miroase gura urât dimineaţa
10.07.17
Mirosul urât al gurii, de dimineaţă, cunoscut şi drept „halena” de dimineaţă, este un fenomen absolut normal. Iată care sunt cauzele şi când ar trebui să-ţi faci griji.De ce îţi miroase gura urât dimineaţa Respiraţia urât mirositoare de dimineaţă es...
Nu le ignora! Simptomele tumorii pe creier
10.07.17
Nimeni nu poate preciza cu exactitate cauzele tumorilor pe creier, insa cercetatorii au identificat anumiti factori de risc. Copiii care au fost iradiati la nivelul capului au un risc mai mare de a face o tumora pe creier la varsta adulta. Un risc mare il au si adultii care au afectiuni ...
Uită de mersul la sală sau de alergat. Acesta este sportul care arde cele mai multe calorii
09.07.17
Lupta împotriva kilogramelor în plus este una grea, însă cu puțin efort și cu o ambiție de fier, oricine poate avea silueta la care a visat. Specialiștii sunt de părere că este foarte important să alegem acele activități fizice care chiar lucrează mușchii și topesc grăsi...
Fii alături de noi!
Top