Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Riscul de cancer scade drastic dacă mănânci terci de ovăz, arată un studiu
Dacă mănânci zilnic terci, riscul de cancer scade drastic, arată cel mai recent studiu realizat de specialiştii de la Universitatea Harvard.

Consumul regulat de terci de ovăz sau alte cereale integrale precum quinoa, tărâţe, mei are un efect benefic asupra sănătăţii şi apără corpul de boli grave, precum cancerul, se arată într-un studiu realizat de Universitatea Harvard şi care a apărut în publicaţia Circulation. 

Patru porţii de cereale integrale consumate pe zi (în care intră aproximativ 70 de grame) au scăzut drastic riscul de cancer şi alte boli grave, după cum explică cercetătorii care au constatat această diferenţă în urma rezultatelor obţinute din peste 12 studii realizate pe această temă. Persoanele care au inclus zilnic măcar trei porţii de cereale integrale pe zi au prezentat un risc mult mai mic de deces prin boli grave. 

"Aceste cercetări vin să întărească recomandarea referitoare la importanţa de a consuma zilnic cel puţin 3 porţii de cereale integrale. Acestea aduc un beneficiu imens pentru sănătate, protejând corpul de boli grave care conduc la deces", explică cercetătorul Qi Sun, unul dintre autorii studiului.

Se ştia până acum că un consum de cereale integrale scade colesterolul, împiedică apariţia diabetului şi a bolilor cardiovasculare, însă cercetarea de faţă aduce un alt motiv pentru care ar fi bine să mâncăm zilnic terci din ovăz sau alte cereale integrale. 

Rezultatele studiului arată că prin consumul zilnic a 70 de grame de cereale integrale pe zi (terci de ovăz, tărâţe, quinoa) se reduce cu 22% riscul de mortalitate, cu 23% riscul de deces din cauza bolilor de inimă şi cu 20% riscul de cancer. 

Astfel că cercetătorii recomandă consumul a patru porţii de terci de ovăz şi alte cereale integrale pe zi în locul produselor care au carbohidraţi rafinaţi. Astfel că în loc de croissant, covrig, covrigei, biscuiţi şi orice alte produse de panificaţie care conţin făină albă rafinată ar fi recomandat să consumi la micul dejun un terci de ovăz.

sursă: eva.ro
13.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Ce este de fapt LEUȘTEANUL! Îl vei mai consuma?
12.05.17
Leușteanul poate fi folosit atât la gătit, cât și în scop medical. Iată cât este de benefic.Leușteanul (Levisticum officinalis), denumit popular și buruiana de lungoare, leoștean, libistoc, lustrean sau pascanat, este o plantă erbacee, perenă, aromatică, originară din bazi...
Adevarul crud despre statul pe scaun. Trebuie sa-l afli si tu!
09.05.17
Relaxarea este adesea obtinuta cand te asezi. Problema este ca daca esti sedentar si petreci multe ore stand pe un scaun esti pasibil de moarte inceata. Statul excesiv poate duce la probleme legate de postura, sanatate cardiovasculara precara si probleme cu somnul din cauza dezechilibrul...
De ce bărbaţii acumulează grăsime în zona burţii? Explicaţia te va uimi
09.05.17
Atunci când un bărbat se îngraşă, majoritatea grăsimii se acumulează în jurul abdomenului. Atunci când bărbaţii tind să mănânce excesiv fără să realizeze exerciţii fizice, burtă îşi măreşte volumul.Deşi bărbaţii acumulează grăsime cel mai frecvent în jur...
Și-a dorit un tatuaj temporar special și s-a ars…la propriu. Aveți mare grijă atunci când decideți să vă faceți desene cu henna!
09.05.17
Sophie Akis are 22 de ani și este din Marea Britanie. A fost ademenită de un meșter din Agadir, Maroc, să îi facă desene cu henna pe mâini. Sophie se afla acolo la odihnă, cu familia. Serviciul ar fi costat-o doar 4 lire sterline.Sophie va avea de-acum încolo cicatrici enor...
Ce este de fapt LEUȘTEANUL! Îl vei mai consuma?
08.05.17
Leușteanul poate fi folosit atât la gătit, cât și în scop medical. Iată cât este de benefic.Leușteanul (Levisticum officinalis), denumit popular și buruiana de lungoare, leoștean, libistoc, lustrean sau pascanat, este o plantă erbacee, perenă, aromatică, originară din bazi...
Fii alături de noi!
Top