Fii alături de noi
Deja Îmi place!
”Cea mai dulce clădire” din Chișinău va fi renovată. Vezi cum va arăta fabrica „Bucuria”
Fabrica „Bucuria” este una din cărţile de vizită a Moldovei. Aceasta este cea mai mare întreprindere producătoare de produse de cofetărie din republică. Este greu de crezut că istoria „legendei dulci” a ţării a început în anul 1946 cu asocierea câtorva manufacturi mici.

 

Anul 1946, primul de după război, reprezintă, conform documentelor, data oficială a „naşterii” Fabricii de cofetărie Nr. 1 din Chişinău. Manufacturi de confecţionare a produselor de cofetărie au existat, desigur, şi mai înainte pe pământurile noastre.

 

După cum mărturisesc sursele istorice, în perioada dintre anii 1918 – 1944, pe teritoriul Basarabiei funcţionau 49 de secţii de producere a bomboanelor şi produselor de cofetărie.

 

De fapt, însă, nu exista o producere în accepţia modernă a noţiunii: copturile şi caramela erau confecţionate manual, într-un mod aproape primitiv – la arzătoare cu gaz, la lumina lămpilor cu gaz lampant.

 

În prezent Fabrica „Bucuria” este cea mai mare întreprindere specializată în fabricarea producţiei de cofetărie. Volumul de producere constituie aproape 90 de procente din volumul producţiei de bomboane din Republica Moldova.

 

În ianuarie 2017, o companie de construcții a publicat proiectul de renovare a fabricii. Imaginile ne arată o clădire cu un aspect futurist, cu pereții din sticlă.

 

 

 Și culoarea va fi alta. Albastrul le va lua locul culorilor bordo și cenușie. În imagini observăm că edificiul se va extinde până la strada Mihai Viteazul.

 

sursă: orasulmeu.md
21.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top