Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Cum a reușit un cuplu să transforme o clădire istorică din Chișinău aflată în stare deplorabilă
Eclair - Home Decor & Lifestyle Shop, un magazin specializat în decorațiuni interioare s-a redeschis după ce și-a schimbat oficial locația.

Administratorii, Ana-Maria Cojocaru și Iulian Costișanu au ales o veche clădire distrusă și au renovat primul etaj, oferindu-i un aspect unic. După trei luni de muncă continuă magazinul, de un albastru ceresc, arată acum complet diferit.

 

„Este un local conceptual din mai multe motive: în primul rând am preluat o cladire istorică din 1895, care inițial a fost casa boierească, iar mai apoi școala muzicală. Am încercat să păstram această nota clasică prin design-ul care l-am ales dar și prin atmosfera din interior, în care sună muzică jazz. Mai este conceptual prin faptul că vrem să promovăm cultura și arta, de aceea vom avea și o mică galerie de picturi.

 

De asemenea, foarte curând veți putea savura la noi ceaiuri de calitate, iar ulterior vom amenaja în interior și primul salon de ceai din țară – unde vom servi ceremonii de ceai conform traditiilor regale din Marea Britanie.

 

Nu pot sa nu mentionez sprijinul urias pe care l-am avut din partea familiilor noastre și a echipei noastre de albinuțe. Vă așteptam la Eminescu 30 (intrare de pe Sciusev), să vedeți rezultatul, și speram foarte mult să vă placă” spune Iulian.

 

 

 

„Clădirea s-a dovedit a fi foarte problematică. În unele camere am instalat gemuri, întrucât ele nu erau. Pereții se surpau. În ultimele 15 zile am avut un regim de 14-16 ore de muncă. Am cărat sute de cutii, am aranjat zeci de metri de veselă” adaugă Ana-Maria.

sursă: diez.md
18.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top