Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Cum să dormi puţin, dar să te trezeşti odihnit: tehnicile folosite de Nikola Tesla, Leonardo da Vinci şi Salvador Dali
Lipsa somnului devine o adevărată problemă mai ales în timpul verii, când temperaturile îngreunează şi mai mult odihna. Din fericire, nu durata somnului este importantă, ci tehnica folosită.

Odihna are un rol vital atunci când vorbim despre sănătatea organismului şi funcţionarea creierului.

 

Un somn odihnitor are ca rezultat creşterea energiei în organism, un sistem imunitar mai puternic, o stare generală mai bună şi chiar o viaţă mai lungă. 

 

Însă, contrar aşteptărilor, un somn odihnitor nu ţine neapărat de numărul de ore dormite ci de tehnica folosită.

 

„BrightSide.me“ a aflat cum reuşeau Nikola Tesla, Leonardo da Vinci sau Salvador Dali să se odihnească folosin puţine ore pentru somn.

 

Somnul strămoşilor- 6 ore

 

 

Formula de dormit : 4 ore (prima fază) + 2 ore (a doua fază) = 6 ore

 

Strămoşii noştri dormeau în două faze separate de o perioadă de veghe. Această perioadă era folosită pentru practicile spirituale.

 

Dacă doriţi să încercaţi somnul polifazic, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aceasta este o bună metodă de început.

 

Pentru majoritatea oamenilor, este cea mai confortabilă opţiune şi poate fi suplimentată cu 30 de minute de somn în perioada de adaptare.

 

Dymaxion - 2 ore

 

Formula de dormit: 4 reprize de 30 de minute la fiecare 6 ore = 2 ore

 

Buckminster Fuller a venit cu cea mai eficientă tehnică de dormit constând în 4 faze de 30 de la fiecare 6 ore. El pretindea că nu s-a simţit niciodată mai energic.

 

După 2 ani de la acest program, faimosul  inventator a fost examinat de medici, care au constatat că este într-o stare de sănătate perfectă. Se pare că acesta este una dintre cele mai drastice metode de dormit.

Superhuman - 2 ore

 

Formula de dormit : 6 reprize de 20 de minute pauză la fiecare 4 ore dormite = 2 ore

 

Pentru mulţi, aceasta este o tehnică de dormit eficientă şi nu foarte drastcă. Există însă un neajuns: nu puteţi să întrerupeţi programul şi să treceţi peste anumite perioade de dormit, pentru că altfel vă veţi simţi obosiţi.

 

Această metodă era folosită de Leonardo da Vinci şi Salvador Dali. Conform legendei, Dali aşeza o tavă metalică lângă pat şi stătea cu o lingură în mână. Când lingura cădea, artistul se trezea.

 

Această stare intermitentă, între somn şi veghe, îi oferea idei noi pentru creaţiile sale.

Siesta - 6,5 ore

 

Formula de dormit : 5 ore pe timp de noapte + 1,5 ore în timpul zilei = 6,5 ore Winston Churchill este unul dintre practicanţii acestui program.

 

Se ducea la culcare la 3 dimineaţa, se trezea la 8 şi apoi mai dormea aproximativ o oră după-amiază. „Trebuie să dormi între prânz şi cină, să-ţi scoţi hainele şi să intri în pat.

 

Asta e tot ce fac mereu, să nu crezi că vei lucra mai puţin pentru că dormi în timpul zilei. Vei fi capabil să realizezi mai mult“, a spus Churchill.

Tesla - 2 ore 20 minute

 

Formula de dormit : 2 ore pe noapte + 20 minute în timpul zilei = 2 ore, 20 minute Fizicianul şi inventatorul Nikola Tesla dormea doar 2 sau 3 ore pe zi.

 

El putea lucra toată noaptea atunci când folosea această tehnică de dormit, care mai târziu a i-a preluat numele.

„Everyman“ - 2,5 ore

 

Formula de dormit : 2,5 ore pe timp de noapte + 3-4 reprize a câte 15 de minute în timpul zilei

 

Oamenii de ştiinţă au studiat modelele de dormit ale copiilor, ale persoanelor în vârstă şi ale animalelor.

 

Elefanţii, de exemplu, respectă un program numit „Everyman“ şi dorm în medie 2 ore pe zi: 1 oră pe timp de noapte şi apoi 3 sau 4 reprize de 15 minute în timpul zilei.

 

Trebuie să existe intervale egale între perioadele de somn scurt. Acest program este considerat cel mai flexibil şi uşor. În plus, somnul scurt poate fi omis, fără a afecta sănătatea.

sursă: adevarul.ro
17.07.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Top 3 zodii care se îmbogăţesc în septembrie. BANII încep să cadă din cer, peste noapte!
Astrele se aliniaza favorabil, astfel ca pentru cateva dintre zodii se anunta schimbari pozitive in plan financiar. Vor avea parte de surprize placute, conturile lor rotunjindu-se considerabil. Unii vor…
FOTO: Rusii au sapat cea mai adanca gaura in pamant. Ce au gasit AICI ESTE FABULOS
Rusii au incercat un experiment inedit pe Peninsula Kola, administrata de Rusia. Aceasta fasie de pamant este situata in partea europeana a Rusiei, regiunea Murmansk. Peninsula este locuita de laponi,…
SCANDAL uriaş la Nestle: Gigantul elveţian este acuzat că a vândut, în ultimii 10 ani, apă de la robinet sub numele unui brand premium. Frauda este colosală
Nestle, în mijlocul unui scandal uriaş, compania fiind acuzată că a vândut, sub tutela produsului Poland Spring, apă de la robinet, în valoare de 900 de milioane de dolari pe an, în ultimii 10…
DRAMĂ în lumea filmului! A MURIT. Hollywood-ul este în stare de ŞOC
ŞOC la Hollywood! Actorul Sonny Landham, care a devenit faimos după ce a jucat alături de Arnold Schwarzenegger în "Predator", a murit la vârsta de 76 de ani, după probleme de sănătate cu inima.În…
Planta fericirii, cunoscută încă din antichitate pentru beneficiile sale
Planta, folosită din cele mai vechi timpuri ca şi antidepresiv natural, combate stările de depresie, indispoziţie şi pesimism. Datorită compuşilor săi, este şi astăzi una dintre cele mai apreciate…