Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Cum să dormi puţin, dar să te trezeşti odihnit: tehnicile folosite de Nikola Tesla, Leonardo da Vinci şi Salvador Dali
Lipsa somnului devine o adevărată problemă mai ales în timpul verii, când temperaturile îngreunează şi mai mult odihna. Din fericire, nu durata somnului este importantă, ci tehnica folosită.

Odihna are un rol vital atunci când vorbim despre sănătatea organismului şi funcţionarea creierului.

 

Un somn odihnitor are ca rezultat creşterea energiei în organism, un sistem imunitar mai puternic, o stare generală mai bună şi chiar o viaţă mai lungă. 

 

Însă, contrar aşteptărilor, un somn odihnitor nu ţine neapărat de numărul de ore dormite ci de tehnica folosită.

 

„BrightSide.me“ a aflat cum reuşeau Nikola Tesla, Leonardo da Vinci sau Salvador Dali să se odihnească folosin puţine ore pentru somn.

 

Somnul strămoşilor- 6 ore

 

 

Formula de dormit : 4 ore (prima fază) + 2 ore (a doua fază) = 6 ore

 

Strămoşii noştri dormeau în două faze separate de o perioadă de veghe. Această perioadă era folosită pentru practicile spirituale.

 

Dacă doriţi să încercaţi somnul polifazic, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aceasta este o bună metodă de început.

 

Pentru majoritatea oamenilor, este cea mai confortabilă opţiune şi poate fi suplimentată cu 30 de minute de somn în perioada de adaptare.

 

Dymaxion - 2 ore

 

Formula de dormit: 4 reprize de 30 de minute la fiecare 6 ore = 2 ore

 

Buckminster Fuller a venit cu cea mai eficientă tehnică de dormit constând în 4 faze de 30 de la fiecare 6 ore. El pretindea că nu s-a simţit niciodată mai energic.

 

După 2 ani de la acest program, faimosul  inventator a fost examinat de medici, care au constatat că este într-o stare de sănătate perfectă. Se pare că acesta este una dintre cele mai drastice metode de dormit.

Superhuman - 2 ore

 

Formula de dormit : 6 reprize de 20 de minute pauză la fiecare 4 ore dormite = 2 ore

 

Pentru mulţi, aceasta este o tehnică de dormit eficientă şi nu foarte drastcă. Există însă un neajuns: nu puteţi să întrerupeţi programul şi să treceţi peste anumite perioade de dormit, pentru că altfel vă veţi simţi obosiţi.

 

Această metodă era folosită de Leonardo da Vinci şi Salvador Dali. Conform legendei, Dali aşeza o tavă metalică lângă pat şi stătea cu o lingură în mână. Când lingura cădea, artistul se trezea.

 

Această stare intermitentă, între somn şi veghe, îi oferea idei noi pentru creaţiile sale.

Siesta - 6,5 ore

 

Formula de dormit : 5 ore pe timp de noapte + 1,5 ore în timpul zilei = 6,5 ore Winston Churchill este unul dintre practicanţii acestui program.

 

Se ducea la culcare la 3 dimineaţa, se trezea la 8 şi apoi mai dormea aproximativ o oră după-amiază. „Trebuie să dormi între prânz şi cină, să-ţi scoţi hainele şi să intri în pat.

 

Asta e tot ce fac mereu, să nu crezi că vei lucra mai puţin pentru că dormi în timpul zilei. Vei fi capabil să realizezi mai mult“, a spus Churchill.

Tesla - 2 ore 20 minute

 

Formula de dormit : 2 ore pe noapte + 20 minute în timpul zilei = 2 ore, 20 minute Fizicianul şi inventatorul Nikola Tesla dormea doar 2 sau 3 ore pe zi.

 

El putea lucra toată noaptea atunci când folosea această tehnică de dormit, care mai târziu a i-a preluat numele.

„Everyman“ - 2,5 ore

 

Formula de dormit : 2,5 ore pe timp de noapte + 3-4 reprize a câte 15 de minute în timpul zilei

 

Oamenii de ştiinţă au studiat modelele de dormit ale copiilor, ale persoanelor în vârstă şi ale animalelor.

 

Elefanţii, de exemplu, respectă un program numit „Everyman“ şi dorm în medie 2 ore pe zi: 1 oră pe timp de noapte şi apoi 3 sau 4 reprize de 15 minute în timpul zilei.

 

Trebuie să existe intervale egale între perioadele de somn scurt. Acest program este considerat cel mai flexibil şi uşor. În plus, somnul scurt poate fi omis, fără a afecta sănătatea.

sursă: adevarul.ro
17.07.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
Surpriza uriasa pentru un negustor de vechituri! Ce-a gasit in pivnita casei unui fost angajat NASA
17.07.17
Un vanzator de vechituri, chemat sa curete o pivnita, a avut parte de surpriza vietii sale.Un barbat care vinde vechituri a fost chemat de rudele unui fost inginer NASA din Pittsburgh ca sa curete pivnita casei. Barbatului i s-a spus ca poate sa ia lucrurile ramase acolo.   Surpri...
Noul model de bikini „Bamba” face furori printre fashionistele de pe Instagram! Aprinde ușor imaginația privitorilor
17.07.17
Brandul australian Bamba a lansat pentru vara lui 2017 un model de bikini care aprinde ușor imaginația privitorilor.”Vino Top” este o variantă de bikini foarte decupat în fața, în formă de V, care pune în evidență formele voluptoase ale reprezentantel...
Au adoptat o fetiţă. Când tatăl a văzut mama naturală, şi-a dat seama că o întâlnise deja. Era…
17.07.17
Când Walt avea 10 ani, a avut un vis straniu: şi-a văzut fiica, undeva în viitor... Ştia până şi ce nume avea să poarte aceasta: Chloe.Cam tot pe atunci, Walt s-a mutat, împreună cu familia, într-un cartier nou. Acolo, s-a împrietenit cu o fetiţă cam de acee...
Tanara din SUA, gasita moarta in piscina unui hotel din Mexic. Fratele ei sustine ca a fost drogata
17.07.17
Abbey Connor, o tanara americanca in varsta de 20 de ani, a murit inecata in piscina unui hotel din Mexic, la scurt timp dupa ce un grup de barbati i-a oferit o bautura "misterioasa", dupa cum a povestit fratele ei, Austin.upa ce au terminat cu examenele, cei doi frati au mers sa sarbato...
O tânără din Capitală cucerește internauții cu forma sa fizică. E dansatoare și model
17.07.17
La sfârșitul lunii iunie, agenția Gramatic a elaborat un top cu 100 cei mai populari moldoveni de pe Instagram. Din acel top însă lipsea pagina Cristinei Tocarenco - o tânără din Capitală, al cărei cont se bucură acum de aprecierea a peste 11,7 mii de internauți. Aceștia sun...
Fii alături de noi!
Top