Fii alături de noi
Deja Îmi place!
De ce sunt relaţiile moderne atât de fragile
Site-ul „Bright Side“ a întocmit o listă cu lucrurile care transformă, în prezent, relaţiile de iubire dintre oameni şi cum noile generaţii nu mai apreciază noţiuni de precum dragostea, în detrimentul unor concepte precum „o noapte de dragoste“.

1.Nu suntem pregătiţi

De cele mai multe ori nu suntem pregătiţi să facem compromisuri, să ne sacrificăm pe noi înşine şi să iubim necondiţionat. Nu vrem să aşteptăm, ci vrem să avem totul de-a gata, din prima. Nu lăsăm sentimentele să se dezvolte şi punem prea des o limită de timp asupra acestora şi asupra acţiunilor noastre, scrie sursa citată.  

 

2.Confundăm dragostea cu alte sentimente

Vrei să întâlneştu acea persoană care să meargă cu tine la cinema sau la club şi nu pe cea care te-ar înţelege şi te-ar susţine într-un moment mai puţin bun sau fericit. Nu ne place să trăim vieţi plictisitoare, de aceea suntem în căutarea unui partener sau unei partenere care să ştie să trăiască viaţa şi care să aducă puţină aventură. Dar nu suntem pregătiţi mereu de schimbare, care, inevitabil, bine după o perioadă romantică de afecţiune mutuală.

 

3.Rămânem blocaţi în rutină

După o perioadă, nu mai avem timp şi spaţiu pentru dragoste pentru că suntem prea ocupaţi să alergăm după beneficiile materiale.

 

4.Vrem un rezultat imediat

Atunci când ne îndrăgostim vrem ca relaţia noastră să fie deja matură. Pe de altă parte, această maturitate, precum şi înţelegerea mutuală, poate să vină după ani petrecuţi împreună. Foarte mulţi oameni sunt de părere că nimic nu merită timpul şi răbdarea lor, nici măcar dragostea.

 

5.Preferăm să ne pierdem puterile

Mulţi dintre noi preferăm să ne petrecem o oră din zi cu mai mulţi oameni decât o zi întreagă cu o persoană. Astăzi, se apreciază regula potrivit căreia e mai bine să întâlneşti oameni, decât să ajungi să îi cunoşti. Suntem egoişti şi vrem totul de-odată.

 

Începem relaţii şi le terminăm după ce găsim „o variantă“ mai bună. Nu dăm tot ce avem mai bun pentru persoana de alături, dar vrem ca el sau ea să fie perfecţi. Avem întâlniri cu mulţi oameni, dar abia le dăm şanse sau speranţe.

 

6.Devenim dependenţi de tehnologie

Tehnologia ne-a apropiat. Suntem atât de aproape unul de atul că uneori pare greu până să şi respiri. Mesajele text, mesajele vocale, chat-urile şi apelurile video au înlocuit comunicare faţă în faţă în multe cazuri. Nu trebuie să mai petrecem timp împreună. Ştim deja multe despre noi şi despre alţii. Nu mai avem nimic de discutat sau de comunicat.

 

7.Nu putem să stăm într-un loc prea mult timp

Credem că nu suntem destinaţi unei relaţii, iar ideea de a te stabili cu cineva ne sperie. Nu ne mai dedicăm viaţa doar unei singure persoane şi evităm orice e permanent.

 

8.Devenim „eliberaţi sexual“

Generaţia noastră a separat sexul de iubire. Mai întâi, oamenii fac sex, ca mai apoi să decidă dacă vor să rămână împreună sau nu. În zilele noastre, sexul în afara relaţiei este considerat un lucru normal iar elemente precum „relaţie deschisă“, „prieten/ă cu beneficii“ şi „relaţii de o noapte“ au devenit parte a vieţii moderne.

 

9.Ne bazăm pe logică prea des

Prea puţini oameni din tânăra generaţie pot să iubească cu toată inima şi pot să treacă peste dificultăţi conectaţi la timp şi distanţă.

 

10.Ne e teamă de prea multe lucruri

Ne e teamă de relaţii noi, de dezamăgiri, de răni emoţionale şi de inimi frânte, de aceea nu mai lăsăm pe nimeni să pătrundă în vieţile noastre. Construim ziduri în jurul nostru, ziduri care, uneori, sunt prea groase şi înalte să ne mai lase să scăpăm şi să vedem viaţa aşa cum este de fapt.

 

11.Nu mai apreciem relaţiile

Relaţiile nu mai înseamnă nimic pentru noi şi nouă ni se pare perfect în regulă să părăsim pe cineva chiar dacă acel cineva încă ne iubeşte. Suntem prea dezamăgiţi de oamenii cu care ne înconjurăm. 

sursă: adevarul.ro
15.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Cel mai cald loc de pe PLANETĂ. Ţara care se sufocă sub o CANICULĂ de 54 de grade Celsius
Cea mai mare temperatură din istorie măsurată vreodată pe Pământ a fost de 56,7 grade Celsius și s-a înregistrat în Valea Morții din California, însă mulți oameni de știință se îndoiesc…
FOTO: Poliţia vindea o maşină. El a cumpărat-o. A desfăcut-o bucăţi. Ce a găsit în portieră l-a ÎMBOGĂŢIT
Un bărbat din Australia vroia să cumpere o maşină. Cum nu avea mulţi bani, a "vânat" chilipirurile. A aflat din presă de o licitaţie a poliţiei, care scotea la vânzare maşini confiscate de la…
Studiu: Vârsta de 40-44 de ani, cea mai periculoasă pentru cuplurile căsătorite
Majoritatea persoanelor căsătorite aleg să se separe de partenerii lor de viață în preajma vârstei de 40-44 de ani, conform rezultatelor prezentate miercuri de realizatorii unui studiu pe tema divorțurilor…
Cât de mult trebuie să mergi pe jos ca să pierzi în greutate
Mulţi dintre noi fac sport, merg la sală, încearcă diferite diete, însă puţini ştiu că şi lungile plimbări zilnice sunt un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus, după cum arată numeroase…
VIDEO: Filmuleţul satiric care o să-l SUPERE pe noul vicepreşedinte al Parlamentului: „Eu nu mint NICIODATĂ, dar…” ​
Europa Liberă a realizat un nou filmuleţ satiric, iar eroul principal este, de această dată, vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă. „Declarația din 2015 a fostului premier că nu…