Fii alături de noi
Deja Îmi place!
FOTO: Tinerii hânceșteni au aprins lumânări în memoria Galinei – fata de 18 ani, strangulată de concubinul mamei sale
În 2013, opinia publică a fost bulversată de ceasul rău prin care a trecut Galina Ghimbatov - o fată de 18 ani, care și-a văzut sfârșitul în mâinile concubinului mamei sale.

Tânăra, elevă în clasa a XI-a la Hâncești, și-a pierdut viața fiind strangulată. An de an colegii și prietenii se adună pentru a comemora această pierdere. La fel au făcut-o și 4 ani mai târziu, într-o campanie socială împotriva violenței domestice.

 

În memoria Galinei, mai mulți tineri de la Hâncești, în colaborare cu autoritățile publice locale, au organizat o campanie împotriva violenței, a cărui mesaj a fost transmis nu doar înspre localitățile din raion, cu îndemnul ca astfel de cazuri să nu mai aibă loc.

Tineri care au cunoscut-o sau pur, simplii locuitori solidari cu victimele violenței domestice, alături de consilierul orășenesc Iurie Popa și primarul Alexandru Botnari s-au adunat în centrul Hânceștiului pentru a aprinde lumânări în memoria Galinei și a aduce din nou în vizor un exemplu tragic pentru întreaga societate.

 

În acest an, Galina ar fi avut 22 de ani…

 

 

Fotografiile de la eveniment au fost împărtășite pe pagina Hînceşteni, a website-ului de știri locale hn24.net.

sursă: ea.md
20.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top