Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Și-au adunat rudele din toată Europa la o nuntă cu tradiții și dansuri moldovenești… în Portugalia
Elena Stăvilă este stabilită în Portugalia de mai bine de 6 ani, având deja acolo un cerc de prieteni creat și, bineînțeles, un job care îi asigură un viitor. Soțul ei, moldovean și el, este acolo deja de 15 ani, însă nu au uitat de tradițiile neamului și toate elementele care ne identifică poporul.

Odată hotărâți să facă o nuntă, și-au adunat prietenii din toată Europa și, cu hore moldovenești și mâncare locală, au jucat o nuntă de poveste.

 

„Am decis să facem nuntă în Portugalia, având în vedere că majoritatea rudelor și prietenilor sunt și ei împrăștiați prin Europa.

 

Am ales un restaurant din nordul Portugaliei (unde locuiesc părinții lui Vadim, mirele), atât pentru meniul bogat și variat pus la dispoziție cât și pentru grădina enormă, piscină și aerul curat care au dat un farmec special evenimentului”, ne povestește mireasa.

 

 

„Am încercat să îmbinam frumos tradițiile noastre moldovenești cu cele ale portughezilor și rezultatul a fost surprinzător. 

 

De la icoană, lumânări, buchete, invitații și până la muzicanții care ne-au cântat – totul a fost ales cu grijă de acasă. Au fost alături de noi puțin peste 100 de prieteni și rude, toți moldoveni și toți plini de voie bună”, ne-a mai povestesc Elena și Vadim.

 

 

Tinerii au apelat pentru un restaurant care și-a luat asupra sa toate detaliile: de la decor la tortul miresei (conform indicațiile și după bunul plac al mirilor desigur).

 

Tot personalul restaurantului, bine instruit și foarte atent, a acordat o atenție deosebită fiecărui invitat în parte și a avut grijă ca fiecare detaliu să fie perfect pe tot parcursul serii.

 

„Fotografii au fost portughezi, aceștia fiind plăcut surprinși de horele și obiceiurile noastre. la final ne-au zis: „Unicul lucru de care ne pare rău este că nu am înțeles nimic din ce se vorbea”.

 

Noi desigur ne-am amuzat și le-am povestit în 2-3 cuvinte ce a fost. La fel de încântați a rămas și personalul restaurantului, unii chelneri fiind surprinși și chiar încercând câțiva pași de dans”, ne-au mărturisit cei doi moldoveni care și-au organizat nunta în Portugalia.

 

 

Doar bucătari moldoveni nu au găsit pe-acolo, însă lumea s-a delectat cu bucate portugheze foarte delicioase.

 

„Nu am încărcat mesele cu mâncare sau sticle cu băutură, așa cum se practică uneori pe la nunțile noastre, însă toată lumea a rămas încântată de masă și deservire.

 

Florile și lumânările de pe mese nu și-au pierdut din farmec pe tot parcursul serii.

 

Echipa de la restaurant a avut grijă și de omagiați: cei care și-au sărbătorit ziua de naștere în ziua nunții noastre, sau cu o zi înainte sau după, au fost felicitați fiecare în parte, primind și câte un tort mic cu lumânări”, ne-au mai spus Vadim și Elena.

sursă: ea.md
13.08.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Un tânăr din Leova a făcut 7500 km cu bicicleta până în Portugalia, unde a pornit cu doar 50 euro și 20 de dolari în buzunar
Vladislav Pușnei are 22 ani, este student și se visează medic veterinar. Din toamnă, vrea să facă stagiere la o clinică veterinară, așa că nu a mai stat să aștepte un moment potrivit ca să…
Monica Babuc solicită închiderea a zeci de școli. Lipsesc mii de învățători, pleacă sute de elevi
Numărul elevilor și profesorilor din insitituțiile de învățământ din Republica Moldova este în cădere liberă. Acest lucrul îl demonstrează datele statistice, dar și relatările cetățenilor…
Taie o LĂMÂIE mărunt şi pune-o la congelator! Efectul ei îţi poate salva viaţa!
Lămâile au beneficii uimitoare pentru sănătate. Dacă le congelezi, acestea se sporesc.Potrivit studiilor, coaja lămâiei conţine de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât…
Ţara care nu are niciun râu navigabil, are cele mai multe aeroporturi internaţionale şi 250 de zile însorite pe an
Majoritatea românilor aleg să meargă în vacanţă în această ţară al cărui teritoriu este acoperit în proporţie de 80% de munţi, însă are şi peste 2.000 de insule.Grecia este o ţară…
Atentat în Barcelona. Poliţia catalană: Atacatorii pregăteau „un atac de mai mare anvergură”
Autorii atentatelor de la Barcelona şi Cambrils, comise joi şi soldate cu cel puţin 14 morţi şi 130 de răniţi, pregăteau ”un atac de mai mare anvergură”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt…