Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Insula, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, interzisă tuturor vizitatorilor
Nicio vizită nu va mai fi autorizată în Okinoshima, unul dintre siturile sacre din Japonia, inclus recent pe lista patrimoniului mondial UNESCO, unde accesul era până de curând interzis doar femeilor, a anunțat sâmbătă un oficial nipon, relatează AFP.

Această insulă din Marea Japoniei primea vizitatori doar o zi pe an, pe 27 mai. Numărul lor era limitat la 200 de persoane — doar bărbați—, care trebuiau mai întâi să efectueze un ritual al spălării în mare.

 

Complexul de temple Munakata Taisha, proprietarul insulei, a decis să interzică începând de anul viitor vizitele tuturor laicilor, femei și bărbați, cu scopul de a proteja situl. 

 

 

Doar preoții șintoiști vor putea să ajungă pe insulă, alături de câțiva cercetători care lucrează pentru conservarea sitului.

 

"O conservare strictă este necesară de acum înainte, după ce insula a fost înscrisă pe lista UNESCO", a declarat un purtător de cuvânt al administratorilor complexului de temple.

 

"Ar fi riscant să continuăm să primim 200 de vizitatori pe insulă", a mai spus el, adăugând că Okinoshima este "o insulă protejată de preoții șintoiști". 

 

 

Un singur preot locuiește permanent pe insulă, potrivit tradiției.

 

Comitetul pentru patrimoniul mondial din cadrul UNESCO a înscris insula Okinoshima, duminica trecută, pe lista celor mai valoroase situri culturale de pe planetă.

 

Insula, situată pe ruta maritimă spre Peninsula Coreeană, în fața Kyushu, cea mai sudică dintre cele patru mari insule din Arhipelagul nipon, a fost în trecut o zonă de contact a civilizației japoneze cu străinătatea și adăpostește numeroase obiective care stau mărturie pentru acele schimburi culturale.

sursă: agerpres.ro
17.07.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Altele
O bloggeriță din Polonia despre Chișinău: „Cel mai plictisitor oraș din Europa, care, totuși, merită vizitat”
17.07.17
Kamila Napora este o tânără bloggeriță din Polonia, care călătorește singură în jurul lumii cu scopul de a descoperi noi țări și locuri, iar impresiile acesteia sunt expuse pe blogul personal. Astfel, tânăra a reușit să cunoască Moldova în timpul călătoriei sale prin...
FOTO: In Soroca traieste o fata care seamana leit cu Xenia Deli
17.07.17
Девушка, как две капли воды похожая на известную молдавскую модель Ксению Дели, живет в Сороках.У известной молдавской модели Ксении Дели, судя по всему, е...
VIDEO: Gest ruşinos! Femeie surprinsă de o cameră de supraveghere cum rupe florile de lângă o casă din Capitală 
17.07.17
O femeie a fost surprinsă de o cameră de supraveghere cum rupe florile de lângă o casă din Capitală.În imagini se vede cum aceasta s-a asigurat că nu o vede nimeni și a smuls plantele cu tot cu rădăcină, după care a plecat.   Înregistrarea a fost postată p...
Fii alături de noi!
Top