Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Meteorologii ANUNȚĂ când vor conteni ninsorile! Cele mai friguroase zile sunt pe drum
Nimeni nu s-a așteptat la precipitațiile și Codul Galben de îngheț abătut asupra țării noastre, care pare să nu mai contenească. Cei mai solicitați în aceste zile sunt meteorologii, nevoiți să aducă o veste bună pentru a liniști populația, în special agricultorii.

Contactată de către Realitatea.md, sinopticiana Natalia Ungureanu, a declarat că, în prezent, întreaga țară este străbătută de un ciclon Sudic, care ne va părăsi mâine în a doua parte a zilei. 

 

Astfel, vineri, 21 aprilie, ploaia și lapovița va scădea din intensitate, însă temperaturile nu vor depăși +6 grade Celsius ziua, iar noaptea vor fi înregistrate între 0 și +1 grad Celsius.

 

"Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare meteo și anume un Cod Galben de îngheț până pe 24 aprilie curent. Vor fi înghețuri la suprafața solului. Astăzi și mâine vor cădea precipitații puternice sub formă de ploi și lapoviță, iar vântul nord-estic va prezenta intensificări de până la 22 de metri pe secundă", a menționat Natalia Ungureanu.

 

Meteorologul mai spune că în noaptea de sâmbătă va fi cel mai frig, când se vor înregistra până la -3 grade Celsius. La nord sunt prevăzute ploi și lapoviță, însă doar izolat.

 

"Cea mai rece noapte va fi pe 22 aprilie, însă ziua vor fi până la +10 grade Celsius. Duminică sunt așteptate ploi, izolat, în Centrul țării, iar la nord - lapoviță. Noaptea vor fi până la -2 grade Celsius, iar ziua temperaturile nu vor depăși +11 grade Celsius", a adăugat Natalia Ungureanu.

 

Meteorologii spun că vremea se va încălzi ușor abia luni, când se vor înregistra până la +12 grade Celsius. Tot în această zi Codul Galben de îngheț va fi anulat.

 

Primăvara își va intra în drepturi pe deplin abia joi, pe 27 aprilie, când vom avea temperaturi de până la +20 grade Celsius.

21.04.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top