Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Stare de Urgență în Ucraina. Țara e într-o situație GRAVĂ
Guvernul de la Kiev a declarat miercuri stare de urgenţă energetică, din cauza deficitului de antracit, un tip de cărbune extras din zona estică a Ucrainei controlată de separatiştii proruşi, dar a cărui furnizare este blocată de grupări ultranaţionaliste ucrainene.

Starea de urgenţă implică şi limitarea furnizării de energie electrică pentru populaţie. Premierul Volodimir Groisman a cerut respectivelor grupări naţionaliste să pună capăt blocadei şi a avertizat că principalele oraşe ale ţării riscă să rămână fără electricitate după ce vor fi epuizate stocurile de antracit. Şeful executivului de la Kiev a atenţionat de asemenea că această ‘blocadă va conduce la încetarea activităţii industriei metalurgice în care lucrează circa 300.000 de persoane’. Ucraina mai are rezerve doar pentru nouă zile.

 

Circa 30% din producţia de energie electrică a Ucrainei este asigurată de termocentrale, iar o treime din energia furnizată de aceste termocentrale se realizează pe bază de antracit.

 

Grupări radicale ucrainene, în care se regăsesc combatanți și deputați din parlamentul de la Kiev, blochează de trei săptămâni căile ferate pentru a împiedica transportul cărbunelui extras din estul Ucrainei. Argumentul acestor grupări este că banii primiți de separatiștii proruși în urma livrării cărbunelui sunt folosiți de aceștia pentru achiziția de armament.

sursă: lyberti.com
16.02.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top