Fii alături de noi
Deja Îmi place!
VIDEO: Sosia lui Dorin Chirtoacă s-a plimbat în șlapi prin Chișinău
Echipa „Moldova Yesterday” a înscenat o ediție a emisiunii rusești „Cât toți sunt acasă” (Пока все дома). Invitatul ediției a fost Dorin Chirtoacă, rol jucat de către jurnalistul Dumitru Buimistru.

Acesta a pretins că e primar și că orașul Chișinău este casa lui. Vezi ce sectoare ale capitalei au servit drept bucătărie, veceu și antreu. Noi am mai ținut să aflăm cum a reacționat adevăratul primar de Chișinău atunci când l-a văzut pe Dumitru în halat, în șlapi, cu ochelarii pe nas, imitându-l în fața Primăriei.

 

Așa-zisa emisiune, a cărei denumire a fost parafrazată astfel: „Cât nu toți sunt acasă” (Пока не все дома), a început la așa-zisa ușă a primarului de Chișinău. Băieții din echipa „Moldova Yesterday” au cărat după ei, la porțile orașului, o ușă de apartament adevărată.

 

 

Ulterior, așa-zisul primar a invitat gazda emisiunii într-o excursie prin „casă”. Jurnalistul Dumitru Buimistru a bătut ulițele capitalei în halat și șlapi pe ploaie măruntă. Cum s-a simțit în această postură am aflat chiar de la el.

 

Dumitru, înainte de toate, te felicit pentru o nouă prestație extrem de amuzantă. Am râs cu poftă. Nu ai înghețat în halat pe o asemenea vreme?

„Uneori, pentru a intra mai bine în rol, trebuie să faci sacrificii. De exemplu Leo di Caprio cu adevărat a dormit în trupul unui cal, a înghețat în zăpadă. Cu ce suntem noi mai răi? Mai bine însă nu îi arătam mamei acest filmuleț, pentru că în loc de exclamări de fericire am primit o lecție despre cum să nu umbli îmbrăcat așa, căci există riscul de a te îmbolnăvi. Ploua afară. Operatorul m-a întrebat ce facem. Am scos geaca și cămașa, am îmbrăcat maioul și halatul, am început să filmăm. Cum spunea antrenorul meu de polo pe apă: „Nu suntem din zahăr, nu ne vom topi.”

 

Ți s-a spus vreodată că semeni cu Dorin Chirtoacă?

„Nu, slavă Domnului. Am învățat să îi parodiez accentul și vocea, iată cum a căzut pe umerii mei povara asta grea, de a deveni primar. Băieții din Moldova Yesterday au aprobat, în taină bucurându-se că nu va fi pătată karma lor cu acest rol.”

 

De unde ideea?

„Mergeam odată pe bulevardul Ștefan cel Mare, am căzut într-un șanț, au aruncat deasupra mea crengi de copaci tăiați, apoi au instalat o tonetă pentru cafea și o mansardă. Atunci am decis să ne apucăm de Dorin Chirtoacă. Acum serios vorbind, cunoașteți emisiunea „Пока все дома” unde prezentatorul merge prin casele și apartamentele celebrităților ca să i se povestească viața lor… Ne-am gândit că primarul nu e un om simplu, e gospodarul acestui oraș. De aceea și am creat analogia oraș-casă.”

 

Cum au reacționat trecătorii când te-au văzut în halat și șlapi prin piața centrală, pe strada pietonală?

„Oamenilor le-a plăcut foarte mult. Ne-au invitat la Bălți ca să filmăm despre primarul orașului lor. Există însă o problemă. Primarul lor, spre deosebire de al nostru, sigur nu va ieși afară ca să ne strice dublul.”

 

Cum a reacționat primarul Dorin Chirtoacă? Vedem în filmuleț că iese afară și vă vede. Cu ce s-a terminat întâlnirea? 

„Primarul nostru s-a furișat pe neobservate. Ne-a întrebat de ce facem glume lângă primărie. Noi nu ne-am pierdut cu firea, am mers după un borcan cu niște castraveți. Bine, glumesc. Nu a fost așa. Am improvizat și am început să lucrăm în fața camerei, dar primarul modest a fugit. Trebuie însă să spunem că s-a apropiat și a dat mâna cu noi înainte de asta. Probabil ne urmărește.”

 

Care este mesajul vostru? 

„Întrebarea noastră este: „v-ar plăcea să locuiți într-un asemenea apartament?” Mulți oameni au scris că li s-a părut amuzant, dar și că le-a venit să plângă atunci când au văzut dintr-o partea starea orașului nostru. Trebuie să fim gospodari nu numai in casa noastră dar și după pragul ei.”

sursă: ea.md
17.03.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top
Recente
Nu doar vedetă pe Instagram! Mihaela Berdaga a obținut titlul de „cel mai bun absolvent al anului”
La ai săi 19 ani recent împliniți, Mihaela Berdaga e un adevărat model pentru tânăra generație. Pe lângă faptul că este dansatoare și o mare împătimită de fitness, s-a remarcat dintotdeauna…
Familia Jannei Friske s-a întâlnit cu Platon
Membrii familiei Friske l-au văzut pe fiul regretatei artiste în acest weekend. Jurnaliștii susțin că bunicii și nepotul au vorbit în prezența unui psiholog și a un executor judecătoresc.Dmitri…
ProTV Chișinău, obligat să plătească profesoarei din Ungheni 40.000 de lei. CSJ a menținut decizia Curții de Apel
Curtea Supremă de Justiție a menținut ieri decizia Curții de Apel Chișinău prin care postul de televiziune ProTV Chișinău este obligat să achite despăgubiri morale profesoarei de la UngheniTânăra…
Mii de persoane au strâns peste 25.000 de lire sterline pentru omul străzii care a devenit erou în urma atacului din Manchester
Mii de persoane s-au mobilizat pentru a strânge bani pentru omul stăzii devenit erou în urma atacului din Manchester. În cadrul unui interviu, acesta a povestit momentele de groază la care a fost…
Ne așteaptă seri cu muzică și proiecții de filme pe strada pietonală din Chișinău. Detalii!
Timp de patru seri, Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF va anima unul din cele mai noi spații urbane, strada pietonală Eugen Doga, cu muzică bună și documentare de ultimă oră…