Fii alături de noi
Deja Îmi place!
Cine o mai ajunge pe Juventus? Record istoric în Champions League
Juventus s-a calificat într-o manieră entuziasmantă în finala Ligii Campionilor, după ce a trecut cu scorul general de 4-1 de revelaţia AS Monaco. Chiar dacă Kylian Mbappe a pus capăt unei perioade îndelungate în care Gianluigi Buffon nu a primit gol în UCL, campioana Italiei a stabilit un nou record pentru fotbalul italian în această competiţie.

Golul marcat de Mbappe în minutul 69 al partidei de la Torino, încheiată cu victoria gazdelor, scor 2-1, a fost primul primit de bianconeri în Champions League după 690 de minute. În istoria competiţiei, nicio altă echipă italiană nu a reuşit o asemenea performanţă.

 

Precedentul record era deţinut de AC Milan, care, în sezonul 2004/05, nu a primit gol timp de 641 de minute. Echipa antrenată atunci de Carlo Ancelotti s-a calificat în finală în acea ediţie, dar a fost învinsă în ultimul act de Liverpool, în urma loviturilor de departajare, deşi a condus cu 3-0 la pauză.

 

Ultimul gol primit de Juve înainte de cel reuşit marţi seară de noua stea a fotbalului european a fost marcat în penultima etapă din faza grupelor de Pareja. Fundaşul argentinian a deschis scorul pentru Sevilla, în meciul pe care italienii l-au câştigat în cele din urmă cu 3-1.

 

Practic, prin golul său, Mbappe i-a refuzat campioanei Italiei satisfacţia de a merge în finală fără a primi vreun gol în fazele eliminatorii.

 

Chiar dacă nu ar fi primit gol în returul cu Monaco, Juventus rămânea departe de recordul absolut al Ligii Campionilor. Arsenal a legat nu mai puţin de 995 de minute fără gol primit în sezonul 2005/06, în care, la fel ca Milan cu un an înainte, a pierdut finala, 1-2 cu FC Barcelona. Un avertisment pentru "Bătrâna Doamnă".

sursă: digisport.ro
11.05.17
Saptamina
îmi place
distribuie
Fii alături de noi!
Top